Foto: Jonatan Nilsson/SVT

Misstänkt mördare häktad

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 40-årsåldern som misstänks ha mördat en kvinna i Bottnaryd på tisdagskvällen häktades i dag fredag i Jönköpings tingsrätt. Mannen har inte motsatt sig att bli häktad.

Mannen anhölls under natten till onsdagen, efter larm om att kvinnan som var i 30-årsåldern hittats död i bostaden.  I dag häktades mannen  i Jönköpings tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för mord, vilket är den högre misstankegraden.

Försvarsadvokaten sa inledningsvis i rätten att den misstänkte gärningsmannen medger att bli häktad. Därefter skedde häktningsförhandlingen bakom stängda dörrar.

bottnarydsmordet

– Han bekräftar att han använt det våld som åklagaren har påstått, han är överens om vad som hänt. Men det är inte klart vad han erkänner för brottsrubricering, det kan bli allt från grov misshandel till mord, säger mannens advokat Bertil Tengberg till Jönköpings-Posten.

Omfattande skador

Larmet kom till polisen klockan 22.03 på tisdagskvällen då en person i huset ringde till SOS och larmade om en knivskärning. Kvinnan hittades strax därefter svårt skadad i lägenheten.

– Skadorna har varit omfattande, sa Pia Kling som är förundersökningsledare på grova brottsgruppen, dagen efter dådet.

Hon avled inte på platsen – utan senare på sjukhuset. Gripandet av mannen gick lugnt till.

Lisa Hedberg som är åklagare vill inte uttala sig om det är en kniv som har använts vid dådet.

– Det jag kan säga är att det har varit våld med ett tillhygge. Mer än så kan jag inte säga i nuläget. Vi har väldigt många kvar att höra och personer som är viktiga i utredningen, säger Lisa Hedberg till JP.

Har två barn ihop

Polisen vill inte ge några detaljer kring situationen på platsen där kvinnan hittades på kvällen. Offret och den misstänkte gärningsmannen var gifta och har två barn ihop. Enligt uppgift till SVT ska barnen blivit vittne till händelsen, men det har inte polisen bekräftat.

Under torsdagen fortsatte polisen med utredningsåtgärder och obduktion påbörjades av kvinnans kropp.

– Det finns ännu inga reslutat att berätta om där, sa Pia Kling under torsdagseftermiddagen.

Polisen har fortsatt med dörrknackning i området i Bottnaryd där paret bodde.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

bottnarydsmordet

Mer i ämnet