Foto: Arkiv

Nässjö satsar vidare på skolan

Publicerad

Nässjö kommun kommer att satsa på lärarlönerna oberoende av statsbidragen. Det lovar nu politikerna.

De statliga medel som kommunerna får för att höja lärarlönerna kommer att ge en tredjedel av kommunens legitimerade behöriga lärare i snitt 2500 kronor i lön. Utifrån en urvalsgrupp med legitimerade, där även förste-/utvecklingslärare ingår, väljs sedan de personer ut som får lönelyftet. 2 500 kr är snittökningen och inom Nässjö kommun används tre stycken nivåer; 1 500kr, 2 500 kr och 3 500kr. Lönepåslaget kan alltså variera men gäller från den 1 juli 2016.

Gäller tills vidare

Lärarlönelyftet är tidsbegränsat till ett antal år. Men den politiska ledningen i Nässjö kommun, som består av Socialdemokraterna, Moderaterna, Centerpartiet och Vänsterpartiet har nu beslutat att lärarlönelyftet i Nässjö gäller tillsvidare, oberoende av statliga medel.

– Jag ser det som en oerhört viktig satsning och signal till våra lärare att vi vill främja förutsättningarna för läraryrket, säger Gun-Ann Öholm Jansson, chef för barn- och utbildningsförvaltningen i Nässjö. 

– En långsiktig satsning för en hållbar skolutveckling, det om något sätter Nässjö kommun på kartan över attraktiva arbetsgivare och det känns riktigt bra att kunna visa på pedagogernas betydelse och deras viktiga arbete i och med denna satsning, säger Anci Magnusson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.