Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Utöver polis är tekniker och rättsläkare på plats vid rastplatsen där en person hittats död. Vår reporter Linda Mathillas ger det senaste. Foto: SVT/Mattias Landström/jkpg.news

Man hittad död vid rastplats vid E4 norr om Jönköping – utreds som mord

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagen hittades en man död på Vista kulles rastplats vid E4 norr om Jönköping. Under torsdagsmorgonen är polisen fortfarande på plats för att säkra bevis i området.

En förundersökning om mord är inledd.

Det var vid klockan 17.55 på onsdagen som det inkom larm till polisen om att en privatperson hittat en livlös person i en skogsdunge intill en rastplats norr om Jönköping, något Aftonbladet var först med att rapportera.

– Det var uppenbart att han bragts om livet men varför vi misstänker brott kan jag inte gå in på, säger Johnny Gustavsson, polisens presstalesperson region Öst.

Platsen avspärrad

Polisen har spärrat av rastplatsen och kriminaltekniker och rättsläkare var på plats under onsdagskvällen. Polisen utförde även en brottsplatsundersökning med hundar, drönare och dörrknackning.

– Vi vet inte vem det är. Det är svårt att avgöra ålder men det är ingen ung person. Skicket tyder på att det inte är helt färskt, säger Johnny Gustavsson.

Hur länge kan kroppen ha legat?

– Det går inte att säga och det vill vi nu ta reda på. Brottet kan ju ha utförts någon annanstans. Vi dammsuger nu platsen på information.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.