Bilen på bilden har inget med händelsen att göra. Foto: TT

Polisbil vandaliserad vid gripande

Uppdaterad
Publicerad

När en polispatrull under söndagskvällen skulle hämta in en misstänkt person i Gislaved, blev poliserna plötsligt attackerade av en man och en kvinna som uppträdde aggressivt. När poliserna sökte skydd i den misstänktes lägenhet blev deras bil vandaliserad.

En man i 50-årsåldern blev vid 17-tiden bestulen på sin plånbok och samtidigt misshandlad på en plats i Gislaved. Det var när en polispatrull senare på kvällen skulle hämta in den misstänkte som det aggressiva paret dök upp.

– Patrullen som jobbar med ärendet ska göra ett gripande och en husrannsakan. I det läget kommer en man och en kvinna och försöker tränga sig in i lägenheten. Syftet är oklart men de uppträder otroligt aggressivt och stökigt, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesman.

Kastade sten

Poliserna stänger in sig i lägenheten i väntan på förstärkning. Mannen, som är i 30-årsåldern, börjar då kasta stenar på polisbilens rutor och lampor.

– När han inte kommer åt poliserna så tar han ut aggressionen mot bilen istället.

Flera patruller skickas till platsen och mannen som kastat sten grips. Han misstänks nu för föregripelse mot tjänsteman och skadegörelse. Efter förhör släpptes mannen men misstanken mot honom kvarstår.

Även en man i 45-årsåldern som misstänks för stöld och grov misshandel mot mannen i 50-årsåldern grips. Han misstänks nu för grov misshandel och stöld.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.