En ung kille blev biten i ett bråk om hunduppfostran. OBS! Munnen på bilden har inget med bråket att göra. Foto: SVT/Arkiv

Politiker döms för bett i armen

Uppdaterad
Publicerad

En politiker i länet döms nu för att ha bitit en annan person i armen. Politikern döms till samhällstjänst och skadestånd. Nu meddelar hans parti att han måste lämna sina politiska uppdrag.

Det var den 1 november förra året som politikern blev upprörd och sedan så arg att han bet den andra personen i armen. Han erkände brottet och har sagt i förhör att han inte trodde att han bet så hårt.

Tingsrätten menar att det handlar om misshandel och fäller politikern. Om han hade dömts till fängelse skulle det blivit en månad, men eftersom han är ostraffade sedan tidigare blir det istället samhällstjänst i 50 timmar. Han ska också betala ett skadestånd på drygt 9000 kronor till personen han bet.

Politikern sa i samband med åtalet till SVT Nyheter Jönköping att han är ångerfull.

– Jag förstår att det är absolut fel beteende det jag gjort, sa han.

Hans parti sa i samband med åtalet att man inväntar påföljden och sedan ska ta ställning till om mannen kan fortsätta sin politiska verksamhet.

Nu meddelar partiets distriktsordförande att politikern måste lämna samtliga politiska uppdrag.

– Det bästa är om han går ur partiet själv så han slipper bli utesluten. Vi ska inte ha några dömda personer på poster i vårt parti, säger han till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.