Foto: Arkivbild SVT

Pris för bästa tillväxt till Gnosjö

Publicerad

Gnosjö är den kommun i länet där företagen växer bäst. Nu får kommunen priset Bästa Tillväxt 2016 i Jönköpings län.

Priset delas ut av kreditupplysningsföretaget Syna som granskar tillväxten i näringslivet. Utmärkelsen går till den kommun som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst.

– I Gnosjö finns många duktiga småföretagare och en stor del är familjeföretag. Vi är starka inom tillverkning och har många underleverantörer till olika branscher, inte minst till metallindustrin. Det går riktigt bra för de allra flesta och vi ser inga tecken på nedgång. Jag har förmånen att ofta besöka våra företag och träffa de människor som driver dem. Så jag är egentligen inte förvånad, men väldigt stolt och glad att vi får priset för andra året i rad! Det är en bekräftelse på att vi har en stadig utveckling, säger Ingalill Ebbesson, näringslivsutvecklare i Gnosjö kommun i ett uttalande.

Det är tionde året som priset Bästa Tillväxt delas ut. På andra plats i länet kommer Vetlanda följt av Gislaved på en tredje plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.