Se videoklippet ovan där Oscar Öhlund visar butikens lösning för att kunder inte ska stjäla oxfilé. Foto: Simon Fredling Jack/SVT

Problem med köttstölder på butiker i Huskvarna

Uppdaterad
Publicerad

Willys i Huskvarna blir bestulna på kött till ett värde av 2 000 kronor i veckan. Oscar Öhlund som arbetar på butiken anses som en uppmärksam medarbetare. Flera gånger i veckan konfronterar han folk som tar varor utan att betala.

Både Willys, Ica och Lidl i Huskvarna har problem med köttstölder. Ica vittnar om perioder när ligor slår till som tömmer hela hyllor med kött, något Willys också berättar om.

Oscar Öhlunds kollegor på Willys berättar att han har god koll på vad som sker i butiken, han kallas ”en liten polis” som upptäcker flera av dem som stjäl varor. Oxfilé för drygt 400 kronor per kilo är de varor som butiken har haft störst problem med att hantera.

Tog snattare innan intervju med SVT

Strax innan SVT ska besöka butiken för en intervju om köttstölder har Oscar konfronterat en person som försökte gömma flera påsar med godis.

– Vissa kan ju bli lite hotfulla, men det gäller ju att hantera olika personer på olika sätt, säger Oscar Öhlund.

Se videoklippet ovan där Oscar Öhlund visar butikens lösning för att kunder inte ska stjäla oxfilé.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.