Foto: SVT

Så blir julvädret i länet

Uppdaterad
Publicerad

Eventuellt några snöflingor i luften. Så lyder prognosen enligt SVT:s meteorolog Jannicke Geitskaret för julafton. Och det ser inte ut att bli några större snömängder under resten av julhelgen heller.

Det verkar som det milda vädret som just nu rådet i Jönköpings län kommer att dröja sig kvar till helgen. Och det mesta pekar på att det blir en grön jul. Men viss optimism finns ändå hos SVT:s meteorolog.

– Lite julstämning kan det ändå bli. Redan under natten till fredag kommer det några flingor men eftersom det är milt på dagen så försvinner det snabbt. Detsamma gäller julafton. Det kan vara några flingor och vitt på marken på morgonen, säger Jannicke Geitskaret.

Fortsatt dystert

Temperaturen kommer att ligga på ett par plusgrader och det kommer att blåsa ganska rejält.

– Och så lite regn på det, så ingen snö kommer troligen att ligga kvar.

Prognosen för nästkommande vecka är lika dyster. Det gråmulna vädret håller i sig.

– Det kommer långsamt att bli kallare, men ingen snö. Temperaturen kommer att hålla sig runt nollan även fortsättningsvis, säger Jannicke Geitskaret.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.