Foto: SVT

Sålde konsertbiljetter som inte fanns – lurade till sig 50.000 kronor

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern sålde konsertbiljetter och mobiltelefoner på nätet till 40 personer. Varorna levererades aldrig och mannen har på så sätt lurat till sig 50.000 kronor. Nu åtalas han för bedrägeri.

Under perioden 6 januari-26 augusti 2016 ska mannen, som är bosatt i Sävsjö kommun, ha lurat 40 personer på Internet. Till 38 av dem har han sålt konsertbiljetter för sammanlagt 46.525 kronor. Personerna har fört över pengar till mannens konto, men några biljetter har de inte sett röken av.

Sålde mobiltelefoner

Till tre personer har han sålt mobiltelefoner som han sedan inte har levererat. Av dem har han sammanlagt lurat till sig 4.000 kronor.

Mannen i 20-årsåldern åtalas nu vid Eksjö tingsrätt för 41 fall av bedrägerier. Enligt åtalet yrkar nu de personer som lurats att mannen ska betala skadestånd till dem på de belopp de har betalat till honom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.