Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sanni Hakala hedrades under torsdagskvällen av fansen i samband med matchen mellan HV71 och Örebro. Se mer i klippet. Foto: Tilde Bergström

Sanni Hakala hyllades av HV-fansen – ”känns tungt”

Uppdaterad
Publicerad

När HV71 under torsdagskvällen tog emot Örebro i Husqvarna garden hade Northbanks tifogrupp gjort en stor banderoll för att hedra HV71-kaptenen Sanni Hakala. Under fredagen strömmade hyllningarna in till Hakala i sociala medier.

– Det är väldigt svårt att ta in. Det känns verkligen tungt. Hon har varit en av de mest tongivande spelarna vi haft sedan hon kom till HV, säger Viktor Brindmark, medlem i North Bank Supporters tifogrupp.

Det var under torsdagskvällen som Sanni Hakala själv uttalade sig på Instagram om olyckan som inträffade för knappt en vecka sedan. ”Det är fortfarande svårt att förstå vad som hänt”, skriver hon.

Skadan hon ådrog sig efter att hon flög med huvudet in mot målburen har gjort att hon är förlamad från bröstkorgen och nedåt, med reducerad funktion i armarna och händerna.

Stående hyllning

Under kvällens match valde supporterklubben att tillägna hela sitt HV-tifo på läktaren åt Sanni Hakala.

– Vi anser att tankarna till henne går före allt nu. Banderollen kommer vi ha som stående hyllning åt henne framöver, säger Viktor Brindmark.

Under fredagen har tusentals från hockeyvärlden kommenterat inlägget där Sanni Hakala meddelade att karriären är över. Bland de finns både nutida och forna HV-spelare som Fredrik Forsberg, Robin Figren, Joni Ortio och Simon Önerud, men även Canadas landslag och de finska landslagskollegorna Jenni Hiirikoski och Ronja Savolainen.

Dessutom manar Leksands supportergrupp, Leksand Tifo Crew, alla klubbar att hylla Sanni Hakala med en växelramsa i den 23 minuten i nästa match, då Hakalas tröjnummer är 23, oavsett vilken division laget spelar i.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.