Foto: Fredrik Sandberg / Ponuts Lundahl / TT

Semifinalen kraftigt försenad

Uppdaterad
Publicerad

Kvällens match mellan HV71 och Luleå kommer inte att spelas förrän sent i kväll. Anledningen är att spelarna från Luleå under flera timmar satt fast på flygplatsen i Stockholm.

Enligt HV71 Dam:s tränare Ulf Johansson kommer den historiska matchen att försenas kraftigt.

– Den kommer inte att spelas klockan 19 som planerat. Kanske framåt natten, vi vet inte i nuläget.

Under kvällen har det kommit flera olika bud om när matchen väntas starta. Det senaste från hv:s hemsida är att matchen drar igång 22.50.

Försenade flyg

Efter vad Ulf Johansson har hört ska det vara väderförhållandena på Arlanda som gör att flygen har försenats. Men även om matchen fördröjs till i natt, kommer den att spelas.

– Ja, vi har inget val. Imorgon ska vi åka upp för returmatch i Luleå.

Vad får det här för konsekvenser för publiken?

– Det är svårt att säga. Det här är inte alls roligt.

För spelarna handlar det nu om att ställa om och förbereda sig för att spela senare vilket är mentalt svårt, enligt Ulf Johansson.

Fanny Rask, forward i HV71 svarar i ett sms till SVT Nyheter Jönköping att hon inte orkar prata. ”Jag behöver fokusera i lugn och ro”

Snö och blåst

Förseningarna på Arlanda har pågått till och från under större delen av dagen, enligt Swedavia.

– Vi har haft mindre förseningar och det beror på väderförhållandena. Snö i kombination med blåst. Den genomsnittliga tiden för förseningarna har varit på cirka 15 minuter, säger Victoria Ström, pressinformatör Swedavia till SVT Nyheter Jönköping.

Förseningarna gäller både inrikes- och utrikesflyg.

Hur länge kommer det här att pågå?

– Troligtvis fortsätter förseningarna även under kvällen.

Först 18:45 satte sig Luleå Hockey/MSSK på planet till Landvetter och väntas vara framme 19.40. Därefter väntar en bussresa till Jönköping på en timme och 20 minuter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.