Foto: TT/Gislaveds kommun

Får inte snusa i elevers närvaro

Uppdaterad
Publicerad

Gislaveds kommun skärper nu sin tobakspolicy och förbjuder sina anställda att snusa och röka annat än på raster. – Vi tänker utifrån ett folkhälsoperspektiv och att vi ska föregå med gott exempel, säger Marie Johansson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Den nuvarande policyn är från 2007 och kommunledningen anser nu att det är dags att uppdatera den. Bland annat omfattas nu även elektroniska cigaretter och vattenpipor.

Dessutom förbjuds snusning i ”elev- och brukarnära verksamheter” vilket innebär att lärare inte får snusa i närheten av elever och vårdpersonal får inte snusa när de arbetar med vårdtagare.

– Redan 2007 var det rätt mycket diskussioner om snus, men då landade vi att tobakspolicyn inte omfattade snusning, säger Marie Johansson (S) till SVT Nyheter Jönköping.

Enligt henne kommer anställda som vill sluta snusa eller röka få hjälp av kommunhälsan.

Kommunfullmäktige ska nu behandla den nya tobakspolicyn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.