”Skryt inte för mycket om din semester”

Uppdaterad
Publicerad

I går upptäcktes flera inbrott i länet där ägarna varit bortresta en längre period.  Nu varnar polisen för att den informationen som du lämnar ut på social medier kan vara en guldgruva på information för inbrottstjuvar.

– Skryt inte för mycket på exempelvis Facebook, även om du tror att du vet vem som läser det så kan det var fel person som ser det, säger Erik Thulin vid polisen.

Grannsamverkan

För att slippa inbrott finns det flera knep som du kan göra. Till exempel är det bra om du rensar nyckelskåp och inte låter kontanter ligga framme i hallen när du ska bort. Men enligt Erik Thulin är det absolut bästa sättet att hålla tjuven borta grannsamverkan.

– Grannsamverkan är det bästa vi har. Be grannarna slänga sopor i din soptunna eller klippa din gräsmatta. Och be någon ta in din post säger Erik Thulin vid polisen.

Det vanligaste sättet är att tjuvar tar sig in är via ett fönster eller en altandörr på en baksida där det inte finns så mycket insyn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.