SM-kval i gäddfiske

Uppdaterad
Publicerad

Gäddorna verkade svårfångade i Landsjön utanför Huskvarna.

SM-kval i gäddfiske går till så att man fiskar hela dagen och de fem största gäddorna över 50 centimeter mäter man och rapporterar in.

De fem gäddornas sammanlagda längd avgör sen hur väl man lyckats – längst vinner.

”Trögt idag”

I en av de 44 båtarna på Landsjön fanns kompisgänget Team FC Fishing från Jönköping som redan kvalat in till SM-finalen vid ett av de tidigare kvaltillfällena. Tur var kanske det för just idag var det ganska glest mellan huggen.

– Det går trögt idag, det är fel vind, men vi har fått tre godkända fiskar. Det är mycket som spelar in väder, vind och sen ska man ha tur också säger, Conny Berg.

Förutom tipset att välja drag som man tidigare fått fisk på, så finns det lite hemligheter när det gäller betet som teamet inte vill avslöja. En karaktärsegenskap är också viktig:

– Tjurighet, man får inte ge upp i första taget, menar Conny Berg.

100 båtar i SM

SM-kvalet på Landsjön utanför Huskvarna var ett av sammanlagt 18 kvaltillfällen innan den stora SM-finalen som avgörs i oktober, i Karlskronas skärgård.

Då blir det över 100 båtar som gör upp om SM-tecknen.

Ungefär hälften av båtarna i Landsjön utanför Huskvarna kvalificerade gick vidare till final.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.