U18-SM arrangeras i Jönköping. Foto: Åke Lager

SM-turnering i volleyboll till Jönköping

Publicerad

Från och med i år kommer U18-SM i volleyboll att spelas i Jönköping. Cirka 50 lag deltar vilket gör tävlingen till en av landets största.

Bakom arrangemanget står KFUM Jönköping, Habo Wolley och Jönköpings kommun.

– För oss är mästerskap och turneringar för ungdomar en viktig del i det strategiska arbetet med att utveckla Jönköping som evenemangsort. Vi är därför mycket glada och stolta över att få hälsa deltagarna i U18-SM i volleyboll välkomna hit, säger Calle Tollén, evenemangsansvarig på Destination Jönköping i ett pressmeddelande.

”Steg i utvecklingen”

Årets turnering spelas den 13 och 14 maj. Landets mest talangfulla spelare födda år 2000 eller senare kommer att göra upp om SM-titeln.

– Vi är jätteglada att U18-SM kommer till Jönköping. Vi har en anrik förening som växer sedan vi återstartade volleybollsektionen för fem år sedan. Det här känns som nästa steg i vår utveckling, säger Therese Silvander, samordnare för volleyboll på KFUM Jönköping.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.