Branden startade på en spis i ett av rummen. Foto: TT

Snabbt agerande stoppade brand på äldreboende

Uppdaterad
Publicerad

En mindre brand utbröt på Mjölkafållans äldreboende i Huskvarna på torsdagsmorgonen. Men tack vare snabbt agerande från personalen lyckades brandfaran avstyras.

Branden utbröt vid åttatiden på torsdagmorgonen på en spis i en av de boendes rum, då ett föremål på spisen hade börjat brinna. Personal lyckades dock snabbt få ut den boende ur rummet och stänga dörren. Hela avdelningen på äldreboendet fick utrymmas och de boende flyttades tillfälligt över till en annan avdelning.

Branden spreds sig inte och när räddningstjänsten kom till platsen bestod deras arbetsuppgift mest av att ventilera ut kvarvarande rök. En boende och en personal andades i sig rök och kontrollerades av ambulanspersonal, men behövde inte uppsöka sjukvård.

– Vi berömmer personalen för deras agerande, de har följt deras utbildningssystem och det gjorde att vi inte behövde göra mer än att få ut röken, säger insatsledare Gustav Hultegård.

Enligt räddningstjänsten blev det inga omfattande brandskador, däremot så blev det väldigt mycket röklukt i det drabbade rummet, vilket kommer kräva sanering. I resten av avdelningen var det också mycket röklukt, men enligt räddningstjänsten ska man kunna vädra bort den under dagen, och verksamheten ska kunna fortsätta som vanligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.