Sponsornätverk förnekar maktdemonstration

Uppdaterad
Publicerad

J-Södras tidigare sponsornätverk går nu ut med ett förtydligande och förnekar att deras beslut att avsluta samarbetet med J-Södra skulle handla om en maktdemonstration.

I brevet förklarar nätverket sitt agerande så här: 

Det har i media framförts att vårt beslut om att avsluta samarbetet med JSIF skulle vara en maktdemonstration. Denna slutsats är direkt felaktig och något som vi starkt tar avstånd ifrån.

Ordförandestriden i J-Södra

Vi har varit sponsorer till föreningen under många år. Detta engagemang i föreningen har funnits långt före det att nuvarande styrelse och ordförande valdes in i föreningen. Nätverket har under denna period bidragit med såväl kapital som stora insatser ideellt arbete. Vi har varit stolta samarbetspartners till föreningen, och vi har aldrig villkorat vårt engagemang i föreningen till någon speciell individ och ej heller påverkat något val i av styrelseledamöter. Nätverket har respekt för att ledamöter väljs av föreningens medlemmar.

De kriterier som vi har haft som utgångspunkt för vårt engagemang har varit följande:

Att förutsättningar har funnits i föreningen för att succesivt utvecklas till en svensk toppklubb

Att förtroende finns för styrelse och ledning i föreningen

Att föreningen har en kultur som präglas av glädje och engagemang samt en varm människosyn

Vårt ställningstagande är ej en reaktion på att föreningen önskar förändra i styrelse utan i stället en värdering av den process som genomförts avseende förslag till byte av föreningens ordförande. Vår uppfattning är att denna process ej har visat omsorg om en ordförande som stått för en extraordinär insats och kompetens under åtta år, och som fört föreningen till framgång avseende såväl allsvenskt spel 2016 som arenaprojekt och ungdom.

Vår uppfattning är att det arbete som valberedningen presenterat inte löser de utmaningar och problem som funnits i föreningen och ej heller skapar förutsättningar för en fortsatt positiv utveckling för föreningen. För vår del har vi ansett att det är bättre för föreningen att ta del av detta ställningstagande vid den tidpunkt som vi fattade vårt beslut, snarare än att vänta med detta tills efter medlemsmötet.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ordförandestriden i J-Södra

Mer i ämnet