Strippklubben såld

Uppdaterad
Publicerad

Ägaren till den kontroversiella restaurang Söderhörnan på Torpa i Jönköping har efter den senaste turbulens fått nog och sålt verksamheten.

Efter att restaurang Söderhörnan plötsligt i februari förändrade sin verksamhet till att inkludera lättklädda danser har turerna varit många. Fastighetsägaren Bygginvest krävde att verksamheten skulle upphöra och avhyste sin hyresgäst och en rättsprocess kring detta pågår fortfarande.

Nyligen dömd

Strippklubben i Jönköping

Enligt J-nytt säger mannen bakom den kontroversiella restaurangen att han velat sälja under en längre tid men att den senaste tidens turbulens har spelat in i hans beslut. Kontakten med myndigheterna har inte varit smidig, menar han.

I början av september dömdes restaurangägaren till böter för brott mot ordningslagen eftersom klubben haft öppet för länge och låtit för många personer vistas i lokalen samtidigt.

Förekommer hos Koronofogden

Den nye köparen ska enligt J-nytt vara en man från Höglandet som förekommer flitigt Kronofogdens register. Hans skuld till myndigheten ska ligga på 243 000 kronor och förekommer i 102 allmänna mål och två enskilda mål. Mannen vill dock varken dementera eller bekräfta att han köpt verksamheten.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Strippklubben i Jönköping

Mer i ämnet