Foto: Fastighetsbyrån

Sveriges billigaste hus till salu – igen

Uppdaterad
Publicerad

Det gamla huset i Ingatorp lades ut till försäljning förra våren. Då var utgångspriset 30.000 kronor och det blev känt som Sveriges billigaste hus. Men intresset blev så stort att 24 budgivare till slut drev upp priset till 400.000 kronor. Nu har den nya säljaren beslutat att sälja huset igen.

Trots att huset har enorma renoveringsbehov, bland annat efter en omfattande vattenskada, blev intresset stort när det lades ut till försäljning förra våren.

Flera medier skrev om det och det uppmärksammades stort i sociala medier.

– Vi fick stor draghjälp av uppmärksamheten, säger mäklaren Roger Karlsson.

Budgivarna var så många att priset till slut hamnade på 400.000.

Nu är huset åter till salu, bara ett drygt år efter att det såldes. Det har visserligen målats om och en del av skräpet inomhus har körts bort, men det är fortfarande stora renoveringsbehov.

– Köparen och hans kompanjoner har avslutat sitt samarbete och därför ska han nu avyttra de hus han har i området. Det är fyra-fem hus, säger Roger Karlsson.

– Några har redan ringt och talat om att de är intresserade av det gamla huset i Ingatorp. 

Men att lansera det som Sveriges billigaste hus fungerar inte längre.

– Nä, nu är det mer marknadsanpassat, säger Roger Karlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.