Brottet rubriceras i nuläget som grov misshandel. Foto: SVT

Två allvarligt skadade i grovt våldsbrott

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmades till ett bråk på Havsörnsgatan på Råslätt runt klockan 22.45 på onsdagskvällen. På plats hittade de två personer som bedöms som allvarligt skadade.

Båda fördes till sjukhus. Enligt polisen är deras skador inte livshotande. I samband med insatsen greps även en tredje person som senare anhölls av åklagare.

Enligt SVTs reporter på plats var det mycket blod i trapphuset.

Polisen uppgav initialt att brottet rubricerades som försök till dråp alternativt grov misshandel, men senare under torsdagsförmiddagen ändrades rubriceringen till endast grov misshandel.

Läs mer: Hon blev vittne till våldsdådet

Enligt Mikael Ehne, vakthavande befäl, är även de båda skadade personerna misstänkta för brott och gripna.

– De är både målsägande och misstänkta. Vi har inte alla detaljer helt klart för oss än. Jag kan ingenting om relationen mellan offer och gärningsmän, säger han.

Polisen larmades till platsen runt klockan 22.45 på onsdagskvällen. Foto: SVT

Tillhyggen

Polisen har ännu inte kunnat förhöra de båda skadade personerna och åklagaren ska ta ställning efter förhören till om de också ska anhållas.

I samband med bråket ska någon form av tillhyggen ha använts, men Mikael Ehne kan inte svara på vad det var för tillhyggen.

– Bråket inträffade inne i en lägenhet, men även utanför, säger han.

Enligt Tommy Thorngren, polisens presskommunikatör, är de skadade två män i 20-årsåldern och 30-årsåldern.

Den anhållna är en kvinna i tonåren.

Polisen kommer genomföra en teknisk undersökning av lägenheten under dagen.

Åklagare Maria Rensfelt vill inte kommentera ärendet utan hänvisar till förundersökningssekretess. Hon säger dock att de båda männen som skadats inte kunnat höras än.

Hon berättar också att alla tre, förutom de båda männen också en 16-årig kvinna, är misstänkta för grov misshandel.

Har ni funnit något tillhygge på platsen?

– Det kan jag inte kommentera.

På fredagmorgonen berättar polisen att de båda männen, som vårdas för sina skador på sjukhus, är anhållna misstänkta för brott. Den 16-åriga flickan är inte längre anhållen.

– Jag vet inte om det är så att hon har tagits om hand av sociala myndigheter, säger Marcus Arnefur vid Jönköpingspolisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.