Foto: SVT

Två skottskadade i Huskvarna

Uppdaterad
Publicerad

Två personer har skjutits på området Norrängen i Huskvarna. En av dem vårdas nu på sjukhus för allvarliga, men inte livshotande skador, enligt Björn Öberg, polisens presstalesperson.

Det var vid tretiden i natt som polisen fick larm om att någon skulle ha skjutits på Rosendalsgatan i Huskvarna och när de kom till platsen hittades två skjutna personer. En av dem ska alltså vara allvarligt skadad.

Skottlossningen ska ha inträffat inomhus i någon form av förenings- eller samlingslokal och det var enligt polisen ”ett antal” personer i lokalen. Flera vittnen förhörs just nu och polisen är på plats och genomför en teknisk undersökning

Läs också: Lokalen kan ha varit spelklubb

Flera vittnen

En misstänkt person, en man i 30-årsåldern som inte är hemmahörande i Jönköpings län, greps av vittnen på platsen och polisen övertog det gripandet. Den misstänkte personen ska ha fått en del skador i samband med att han greps av vittnen.

– Han är inte förd till sjukhus men bedöms ha vårdbehov, säger Öberg.

Den misstänkte har anhållits under morgonen, på sannolika skäl misstänkt för två fall av försök till mord. Han ska höras under dagen och begäras häktad senast torsdag.

Läs också: Oro efter skottlossning

Den person som nu vårdas för skottskador på sjukhus är i 50-årsåldern, medan åldern på den andre skjutne är oklar. Båda är hemmahörande i Jönköpings län.

Polisen har fått uppgifter från folk på plats om att det ska ha förekommit flera gärningsmän. Nu undersöks om fler personer kan ha varit inblandade.

Tiotal personer förhörs

Är den gripne eller de som är skottskadade kända av polisen sedan tidigare?

– Det kan jag inte svara på in nuläget, säger Charlie Rehndal, polisens presstalesperson på plats.

Var det bråk i lokalen tidigare under kvällen?

– Inte vad jag vet.

Polisen ska nu förhöra ett tiotal personer som var på plats vid skjutningen för att få en klarare bild av vad som inträffat. Brottsplatsen är avspärrad för teknisk undersökning och polisen har säkrat spår från platsen.

– Det finns mycket för teknikerna att jobba med, säger Charlie Rehndal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.