Två till sjukhus efter storbråk på asylboende

Uppdaterad
Publicerad

Flera polispatruller är just nu på plats vid flyktingboendet på Viebäcks folkhögskola utanför Nässjö efter ett storbråk på anläggningen. En misstänkt person söks nu i området med hjälp av hundar.

Fyra personer ska vara skadade och ha skärsår. Två har förts till sjukhus men ingen av dem bedöms, enligt polisen, ha livshotande skador.

Det var vid 13-tiden som polisen fick larm om ett bråk på anläggningen som drivs av Migrationsverket. Ett flertal personer ska ha varit inblandade och enligt de första uppgifterna hade en person skadats. Därefter kom uppgifter om ytterligare skadade.

Men hundar

Vid bråket ska, uppger polisen, en man ha använt någon form av tillhygge som han skadat flera personer med. Mannen, som uppges vara i 20-årsåldern, låstes först in av personer på plats men lyckades sedan fly. Han försvann sedan från platsen och söks nu av polis med hundar. Han misstänks för grov misshandel.

Vid 18.30-tiden meddelade polisen att den misstänkte självmant anmält sig hos polisen. Han ska förhöras och därefter ska åklagare kontaktas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.