Ung kvinna anmäler våldtäkt

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 20-årsåldern har polisanmält att hon blivit våldtagen. Polisen har inlett en förundersökning och ska utreda händelsen.

Under helgen har en anmälan gjorts om en våldtäkt i Sävsjö kommun. Enligt anmälan ska en kvinna i 20-årsåldern blivit utsatt för brottet av en man. Enligt de uppgifter som kommit till polisen har brottet skett inomhus i en bostad.

Polisen har efter anmälan inlett en förundersökning som än så länge endast är i ett inledande skede. En brottsplatsundersökning är gjord i bostaden, eventuell teknisk bevisning är säkrad och utredare har pratat med den drabbade kvinnan.

– Det finns uppgifter i utredningen som ger oss goda förhoppningar om att snart få fram mer om mannen men i nuläget finns ingen misstänkt eller frihetsberövad, säger polisens förundersökningsledare Anna Lindell i ett uttalande på polisens hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.