Foto: Eva Unosson/SVT

Polisen misstänker att paret blivit mördade

Uppdaterad
Publicerad

Polisen misstänker nu att paret i 70-årsåldern som hittades döda efter en villabrand i Norrahammar utanför Jönköping i förra veckan dödats och att mördaren tänt eld på villan.

Det var i torsdags som larm om branden kom. Rökdykare hittade två livlösa personer inne i villan. En förundersökning om mordbrand inleddes, för att ta reda på om något brott legat bakom händelsen.

– De hade slagits ihjäl och var redan döda när branden startade, säger en poliskälla till Aftonbladet.

Dubbelmorden i Norrahammar och Hökensås

Enligt uppgifter till SVT misstänker polisen att paret var döda redan innan branden startade. SVT Nyheter har även fått uppgifter om att man ska ha hittat flaskor med tändvätska vid platsen. Poliskällor säger också till Aftonbladet att misstankar finns om att det handlar om ett mord och att mördaren sedan tände eld på villan för att dölja spåren.

Nu har polisen fått obduktionsresultatet och besked från den tekniska undersökningen och just nu har polisen i Jönköping presskonferens. Med på presskonferensen finns åklagare, chefen för grova brottsgruppen och chefen för polisområde Jönköping.

Branden i villan var begränsad till ett rum, men det var kraftig rökutveckling. Efter släckningsarbetet inleddes en förundersökning om mordbrand för att kunna utreda branden ordentligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelmorden i Norrahammar och Hökensås

Mer i ämnet