Upphittade utterungen frodas och mår bra Foto: Privat/Nordens Ark

Upphittade utterungen frodas och mår bra

Uppdaterad
Publicerad

I förra veckan fick räddningstjänsten i Tranås rycka ut och rädda en liten utterunge vid två tillfällen. På måndagen skickade personalen på Nordens Ark en liten film till oss på SVT Nyheter Jönköping med hälsningar om att den lilla mår bra.

Utterungen hittades första gången förra onsdagen under en container i centrala Tranås. Länsstyrelsen kontaktades och Jens Mattsson åkte ut för att se till henne och såg sedan till att hon placerades ut i ett område där det är känt att det finns vuxna uttrar. Men redan dagen efter inkom återigen samtal om en upphittad unge.

På fredagen flyttades så utterungen till Nordens ark där hon ska få bo till hon klarar sig i det fria igen. Och som ni kan se i klippet ovan ser hon ut att ha det bra.

Tom Svensson på Nordens ark, som tar hand om utterungen, hälsar att hon helst äter kattmat och fisk och att hon idag flyttat in i sitt nya hägn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.