Foto: Pontus Lundahl/TT

Utklädd clown ofredade hundägare – blev biten i handen

Uppdaterad
Publicerad

En hundägare i Sunnhultsbrunn i Aneby kommun blev attackerad av en man i clownmask. Då bet hunden clownen i handen. Den maskerade mannen skrek till och flydde från platsen.

Det var vid tiotiden på onsdagsförmiddagen som anmälaren var ute på promenad med sin hund. Bakom en bensinmack på orten dök en person i clownmask upp och skrämde hundägaren.

Vid ofredandet blev hunden orolig och gjorde ett utfall och bet clownen i handen. Den maskerade mannen gav ifrån sig ett skrik och sprang sedan från platsen i riktning mot återvinningsstationen.

– Vi har varit på plats med en patrull och pratat med anmälaren. Vi har även sökt i området, så här långt utan resultat, säger Fredrik Kliman, presstalesman vid polisen.

Polisen trött på clowner

Förutom clownmask har den maskerade mannen burit jeans, en stor svart jacka och vita gymnastikskor. Mannen ska vara mellan 170-180 centimeter lång. Polisen vill gärna ha in tips från allmänheten, men är just nu ganska trötta på den senaste tidens clownhysteri.

– Man behöver ju inte ringa till oss så fort man ser en utklädd person. Men blir man hotad eller ofredad ska man givetvis höra av sig, säger Fredrik Kliman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.