Foto: TT

Valberedningen försvarar kritiken

Uppdaterad
Publicerad

Med anledning av den senaste tidens turbulens i J-Södra skriver nu valberedningen ett öppet brev på klubbens hemsida där de försvarar den senaste tidens kritik.

Turerna har varit många och tidigare i veckan valde Fredrik Jutnäs att dra tillbaka sin kandidatur som ny ordförande i föreningen.

I brevet skriver valberedningen bland annat att de utfört sitt arbete helt enligt föreningens stadgar. De menar att de bara känt av medlemmarnas åsikter när de valde att nominera Jutnäs till ny ordförande i klubben.

Ordförandestriden i J-Södra

Under sommaren och hösten har de genomfört ett omfattande intervjuarbete med både spelarråd, ledare, supportrar och medlemmar och där kommit fram till att samarbetsklimatet som präglat styrelsearbetet inte främjat föreningen. Därefter var det självklart att föreslå en förändring, menar de.

De skriver också att det på sina håll antytts att valberedningen skulle ha läckt information till media. ”Detta är inte sant. Valberedningen ser mycket allvarligt på läckor i föreningen”.

De avslutar brevet med att deras målsättning har varit och är att föreslå en styrelse som kan utveckla föreningen ekonomiskt, strategiskt, sportsligt och organisatoriskt. Faktorer som måste fungera för att J-Södra ska kunna ta nästa kliv framåt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ordförandestriden i J-Södra

Mer i ämnet