Foto: TT

Kvinna rånade och drogade Värnamobor

Uppdaterad
Publicerad

En 29-årig kvinna från Helsingborg drogade och rånade flera män som hon stämt träff med via en dejtingsida. Två av männen är från Värnamo. Nu döms hon till åtta års fängelse av Helsingborgs tingsrätt.

Det var i slutet av sommaren förra året som kvinnan stämde träff med bland annat två män från Värnamo som hon sedan drogade och rånade. Enligt domen har kvinnan totalt  haft kontakt med 165 män på en dejtingsajt och flera av dem ska hon haft sex med mot betalning. Nu döms hon av Helsingborgs tingsrätt till åtta års fängelse för sex grova rån, förberedelse till grovt rån, tre grova stölder och över 50 bedrägerier.

Vände sig till äldre män

Polisen kom kvinnan på spåren efter att sex av männen anmält till polisen att de blvit drogade och bestulna i sina hem mellan den 19 september och 2 oktober i fjol. Merparten av männen är födda på 40-talet så också de män från Värnamo som lurats av kvinnan.

En av männen i Värnamo ska hon ha träffat vid två tillfällen. Den första gången åt de en gemensam middag i mannens bostad i augusti förra året.De skildes åt men hördes igen i september då mannen hämtade upp henne vid tågstationen i Värnamo. Väl hemma fikade de och drack drinkar tillsammans.

Skulle sälja sex

När mannen gick på toaletten passade kvinnan på att blanda sömnmedel i drinken. Han berättar i förhör att han vaknade dagen därpå i sin säng i sovrummet iklädd endast kalsonger. Han kontaktade då polisen och uppgav att han blivit drogad och utsatt för misshandel och stöld. Analyser från sjukhuset visade att mannen fått i sig sömnmedel.

Kvinnan döms nu också för att ha tagit bland annat smycken och kontanter från mannen. Hon har själv förnekat gärningen men berättat i förhör att hon inlett kontakten för att försöka sälja sex till mannen. Något mannen själv förnekar.

Bestämde träff på dejtingsajt

Ytterligare en man i Värnamo lurades av kvinnan. De bestämde träff via en dejtingsajt och träffades i hans bostad i Värnamo. Där ska hon ha drogat ned honom genom en blandad drink med läkemedel.

När mannen sedan somnat rånade hon honom på kontanter, smycken och silverbestick till ett sammanlagt värde av drygt 20 000 kronor. Först dagen efter när mannen vaknade förstod han vad som hänt. Kvinnan har förnekat gärningen.

Enligt tingsrätten är brotten grova eftersom kvinnan försatt de målsäganden i vanmakt och utsatt dem för livsfara.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.