Foto: Henrik Skolt/Scanpix/Arkivbild

Varning för halka på länets vägar

Uppdaterad
Publicerad

En person har förts till sjukhus efter en singelolycka på vägen mellan Habo och Mullsjö. Trafikverket varnar för halka på flera av länets vägar nu under morgonen.

En bil körde vid 05.45-tiden på onsdagsmorgonen av vägen på riksväg 40 i Mällsberg i riktning mot Nässjö. Vid singelolyckan på riksväg 40 skadades ingen person. Enligt SOS Alarm handlade det om en lättare avåkning och bilisten fick hjälp och kunde själv köra från platsen.

Vid 6.30-tiden inträffade en singelolycka på väg 1819 mellan Habo och Mullsjö i höjd med Furusjö. En kvinna i 35-årsåldern voltade med sin bil och fördes till sjukhus i ambulans.

– Hon klagade över nack- och ryggsmärtor och har förts till sjukhus, säger Björn Öberg, presstalesperson vid polisen.

Varnar för halka

På Ådalsvägen i Huskvarna var det vid 06.30-tiden en lastbil som hade problem att ta sig fram. Det råder begränsad framkomlighet på platsen.

Vid 10.30-tiden körde en lastbil i diket vid avfarten i Klevshult i södergående riktning. Bärgare är på plats för att bärga lastbilen. Enligt Trafikverkets prognos ska det arbetet vara klart vid 14-tiden.

På väg 656 mellan Munkabo och Svinhult inträffade en singelolyckan vid 11-tiden. En drabbad kvinna klagade över smärtor i nacken och fördes till sjukhus. Enligt uppgifter från polisen ska hon inte ha varit allvarligt skadad. Det ska ha varit mycket halt väglag på platsen.

Krock i rondell

Vid lunchtid krockade två bilar i rondellen på Brogatan i Nässjö. Tre personer ska ha drabbats. Alla ska själva ha tagit sig ur bilarna, men klagade över nacksmärtor. Ingen ska ha behövt uppsöka vård och bilarna behövde inte bärgas från platsen, enligt polisen.

Trafikverket varnar för halka på länets vägar under morgonen och förmiddagen i samband med nederbörd på kalla vägbanor. Trafikanterna uppmanas att köra försiktigt och hålla avstånd till framförvarande bilar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.