Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det blir besvärligt väder i flera delar av landet. Hör SVT:s meteorolog om var det blir värst. Foto: Karin Fallenius/SVT samt Johan Nilsson/TT

Varning för ishalka i norra delarna av Jönköpings län

Uppdaterad
Publicerad

SMHI har utfärdat en gul varning för ishalka under måndag natt och morgon i de norra delarna av Jönköpings län. På grund av det besvärliga väglaget är delar av busstrafiken försenad.

SMHI varnar för sämre framkomlighet i trafiken och ökad risk för olyckor, samt risk för förseningar inom buss- och flygtrafiken.

Orsaken är att det enligt prognosen kan komma underkylt regn på kalla vägar, vilket kan leda till problem i trafiken. Varningen omfattar de norra delarna i länet i höjd med Vaggeryd och Vetlanda och sedan norrut.

Under morgonen fick en bil vattenplaning och körde in i mitträcket på E4:an mellan Klevshult och Skillingaryd i norrgående riktning. Detta har viss påverkan på trafiken under räddningsarbetet.

Kollektivtrafiken

Det besvärliga väglaget under morgonen ställer till det i kollektivtrafiken, delar av busstrafiken är försenad.

På morgonen hade JLT tekniska problem som gjorde att det inte gick att se förseningar i appen, på webben eller på skyltarna vid hållplatserna. Det problemet ska nu vara åtgärdat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.