Foto: SVT Arkivbild

Vattenplaning bakom flera olyckor

Uppdaterad
Publicerad

Flera olyckor inträffade i morgontrafiken. Orsaken är troligen vattenplaning i det kraftiga regnfallet. – Det kan bli rejält halt, säger Roger Johansson, inre befäl på Räddningstjänsten.

Inom loppet av en halvtimme kom larm om tre olyckor i Jönköpings kommun. Vid Haga efter Göteborgsbacken körde två bilar ihop. Det finns inga rapporter om allvarliga skador, men bilarna fick bärgas.

Strax efter skedde ett par olyckor på E4:an i höjd med Gränna. Norr om Vätterleden fanns två vuxna och två barn i en bil som fick sladd och körde in i mitträcket. Ingen ska ha skadats allvarligt. Norr om Gränna skedde en liknande olycka med en ensam förare i bilen, inte heller där ska det ha blivit några allvarliga skador.

– I samtliga fall verkar det ha varit vatten på vägen som orsakat olyckan. Det kan bli rejält halt när det samlas vatten på vägbanan. Dessutom kan det komma upp asfaltsolja när det inte regnat på ett tag och den gör det ännu halare, säger Roger Johansson, inre befäl på Räddningstjänsten.

På morgonen kom också larm om ett par olyckor i södra länet. I Gislaved var flera fordon inblandade i en krock vid Hedenstorp och i Gnosjö på Järnvägsgatan fick en bil sladd. Det finns inga uppgifter om några allvarliga skador utan troligen har de inblandade klarat sig med lättare skador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.