JIK:s damer vann efter förlängning mot IBK Dalen. Foto: TT

Vinst för JIK:s damer efter förlängning

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagen tog JIK:s damer emot Dalen från Umeå hemma i Jönköping. Och det blev vinst med ett måls marginal.

Det var idag dags för helgens andra hemmamatch för Jönköpings damer i Svenska superligan i innebandy. Efter förlusten mot gotländska Endre IF i fredags var revanschlustan stor.

Och det var hemmalaget JIK som genom Alicia Zälle efter fyra minuter tog ledningen i matchen. Och det skulle dröja till andra perioden innan Dalen kvitterade till 1-1.

Förlängning

I 32:a minuten satte Micaela Lundmark sedan 2-1 för JIK och under de kommande sex minuterna hann Dalen både kvittera och gå om. 2-3 gjordes av Dalens Victoria Ström.

Men ett mål för JIK i tredje perioden av Sofie Claesson räckte för att matchen skulle gå till förlängning. Och i den 62:a minuten satte Cajsa Elm 4-3 och därmed var matchen avgjord.

Vinst för JIK alltså och nästa match spelas om en vecka, även den hemma i Jönköping. Då möter laget Västerås Rönnby IBK.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.