Foto: TT

Wannling tar ingen timeout

Uppdaterad
Publicerad

Gruppen ”Inte rasist men” har hittat flera grova rasistiska inlägg på kontot som tillhör Roger Wannling, ordförande för SD i Jönköping. Trots uppmaning från sitt eget parti att ta en time-out kommer Wannling jobba på. – Jag tänker inte låta mig påverkas av något sådant här, säger han.

På kontot finns kommentarer där svarta människor kallas för negrer och jämförs med cirkusdjur. När det blev känt för Sverigedemokraterna att det fanns flera rasistiska kommentarer som gjorts i  Roger Wannlings namn på kontot uppmanade de honom att göra en paus i arbetet, under tiden som partiet ska utreda det inträffade. Men så blir det alltså inte.

– Det här är konstruerat, det är någon som vill mig illa. Men jag vägrar. Jag gör som jag vill och jag vill jobba på, säger Roger Wannling, som är ordförande för Sverigedemokraterna i Jönköpings kommun.

Öppnade kontot för fler år sedan

Han berättar att han öppnade kontot på forumet för några år sedan.

– Det blev så hårt modererat på en annan chatt som vi använde. Det gick inte att skriva någonting och sedan lade di.se ner den chatten.

Han säger att han har betalt omkring 375 kronor i månaden för forumet för att han anser att det är viktigt att få uttrycka sina åsikter. Mellan fem och sju personer har haft tillgång till inloggningsuppgifter.

– Det var förstås personer jag trodde jag kunde lita på, men på något vis har inloggningen hamnat i felaktiga händer, säger Wannling.

Byta inloggningsuppgifter

Borde du inte haft bättre kontroll på kontot som du betalar för?

– Det kan man kanske tycka, men jag har fullt upp med annat. Det är väl någon person som jag missbedömt det här, säger Wannling.

Vad tänker du om att någon har skrivit de här kommentarerna?

– Jag har inga kommentarer till det egentligen. Vad ska man säga. Det är absurt.

Roger Wannling säger att han ska överväga att ta kontakt med forumet där kontot finns för att byta inloggningsuppgifter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.