32-åring åtalas för misshandel

Uppdaterad
Publicerad

En 32-årig man har åtalas misstänkt för att ha skickat ett hotfullt meddelande till en kvinna – och sedan misshandlad henne.

Det var i höstas som 32-åringen ska ha skickat det hotfulla meddelande till kvinnan. Mannen ska ha skickat ett foto på en misshandlad person samt skrivit att han skulle göra desamma med henne.

Och några månader senare misstänks 32-åringen för att ha misshandlat kvinnan i Luleå. Mannen ska ha delat ut flera slag i kvinnans ansikte, som ledde till att hon fick smärta, svullnad och blånader i ansiktet.

32-åringen förnekar misshandeln, men varken erkänner eller förnekar att han skickat det hotfulla meddelandet till kvinnan.

Åklagaren yrkar på att mannen ska utvisas från Sverige och att han ska förbjudas att återvända hit enligt utlänningslagen.

Mannen har suttit häktad sedan början av mars.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.