”Alla frågar om vi vet vem som vann”

Uppdaterad
Publicerad

Jakten på vinnaren går vidare. Svenska Spel hade vid 14-tiden på måndagen ännu inte fått tag i den person som vunnit 127,6 miljoner i Luleå.

Spelet som gav drömvinsten lämnades in i kiosken på Hertsötorget, och dragningen genomfördes i lördags kväll. Sedan dess har Svenska Spel försökt nå personen.

– Vi står lite och trampar. Men jag är vid god vigör och tror på napp snart, det är min känsla iallafall, säger Pierre Jonsson, vinnarambassadör vid Svenska Spel.

Största vinsten i norr

Vinsten är den största spelvinsten någonsin i norra Sverige och den åttonde största i Sverige. Pierre Jonsson fortsätter nu jakten efter vinnaren.

– Än så länge har det inte gått så överdrivet lång tid att man känner någon oro. Den här tiden på året kan det vara såhär ibland. Det är en period då man kan vara ute och röra på sig någonstans, i en stuga eller båt et cetera. Nästa steg blir att kolla om de bytt telefonnummer eller nåt sådant, men det finns ingenting som tyder på det i nuläget.

I Hertsökiosken finns skyltar och ballonger som gratulerar den nya mångmiljonären, och även kioskens ägare har fått gratulationer av kunder.

– Alla frågar om vi vet vem han eller hon är. Men vi vet ingenting, precis som alla andra, säger Farre Torabi, delägare vid Hertsökiosken.

Kan vara ovetande om vinsten

Vad händer om ni inte får tag på personen?

– Skulle det vara så efter ett längre tag, och vi inte fått kontakt eller personen inte dykt upp i butiken, kan vi gå via banken och se om de uppgifter vi har kopplade till spelkortet är aktiva, säger Pierre Jonsson.

Ett mer troligt scenario är enligt Pierre Jonsson att personen, kanske ovetande om vinsten, kommer tillbaka till butiken och förnyar spelet och då blir 127.600.939 kronor rikare.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.