Ilari Melart och Johan Harju. Foto: PETTER ARVIDSON/PETER SKAUGVOL/Bildbyrån

Luleås lagkapten: ”Alla ska få göra ett misstag”

Uppdaterad
Publicerad

Luleå Hockeys lagkapten Johan Harju tycker att tränaren Petter Lasu Nilsson ska få en ny chans och backen Ilari Melart menar att det inte är så farligt att visa lite känslor efter en match. 

Johan Harju är kritisk till tränarens utspel under en intervju i C More och då främst till formuleringen ”jag skulle kunna mörda i det här tillfället faktiskt”.

Men han betonar också att det för utomstående är svårt att sätta sig in i den enorma känsloreaktion som kommer efter en tuff och tät match som förlorats.

Petter Lasu Nilssons utbrott

”En ny chans”

– Alla ska få göra ett misstag och jag tycker att han ska få en ny chans att coacha framåt i sin tränarkarriär, men jag håller såklart inte med om ordvalet, men i bland kan det rinna över och det gjorde det för Petter i går, säger Johan Harju.

Är känslosamheten en av hans styrkor som tränare?

– Absolut. Det är en av hans största tillgångar. Han har lyft oss spelare under den tid han haft huvudansvaret. Petter har engagemanget och han brinner verkligen för det här, säger han.

”Mycket känslor!”

Backen Ilari Melart är inne på samma linje som Johan Harju.

– Jag tycker att vår coach visat att han har så mycket känslor att det kan komma ut lite ibland. Det är inte så farligt. Jag hoppas bara att det inte blir en större grej av det än det är, säger han.

Ilari Melart är en av de spelare vars kontrakt går ut efter säsongen och flera lag i Sverige och i Europa har hört av sig.

– Jag vet inte var jag ska vara nästa säsong, Vi får se. Jag har inte skrivit på något kontrakt ännu.

Kan du tänka dig att stanna i Luleå Hockey?

– Det kan också vara en möjlighet, säger Ilari Melart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Petter Lasu Nilssons utbrott

Mer i ämnet