Kommunalrådet: ”Ett sorgligt besked”

Uppdaterad
Publicerad

Kommunalrådet Lars Alriksson (M) befarar att Gällivare kommun kommer att tappa skatteintäkter på grund av Dundrets konkurs.

Lars Alriksson var inte överraskad över beskedet att Dundret Sweden begärt sig själva i konkurs.

– Det är ett sorgligt besked, men tanke på den utveckling som har varit de sista dagarna är vi inte överraskade.

Krisen på Dundret

Samtidigt ser han konkursen som en möjlig nystart för Dundret.

– Utifrån det läge som vi har är det som vi för hoppas på, att det kan komma in nya ägare som kan är bredda att satsa och bygga upp verksamheten.

Med tanke på Dundrets historia av konkurser och svårigheter att få lönsamhet, vad är utsikterna att hitta någon som vill gå in och satsa nytt kapital?

– Det är det som tiden får utvisa. Det är svårt för mig att bedöma idag och det är något som konkursförvaltaren får arbeta med. Vi kommer att följa utvecklingen mycket noga och vi är mycket intresserade av att få en anläggning som fungerar så att vi kan erbjuda både turister och samhällsmedborgare att nyttja.

Finns det risk att anläggningen blir stående och att Gällivare kommun tappar turister och skatteintäkter?

– Det är svårt för mig att säga eftersom jag inte riktigt är verksam i branschen. Men det finns väl en uppenbar risk. Vi får se vad konkursförvaltaren säger. Hon kanske väljer att driva det vidare eller om hon gör något annat med verksamheten under tiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krisen på Dundret

Mer i ämnet