Josefin Karlsson från Älvsbyn vann i helgen SM i poetry slam i Uppsala. Foto: Oskar Hanska

Älvsbybo SM-mästare i poesi

Publicerad

Josefin Karlsson från Älvsbyn vann i helgen SM i poetry slam i Uppsala.

Kampen stod mellan henne och 47 andra poeter

– Det är helt overkligt, men jätteroligt! Jag började tävla i poesi för två år sen ungefär och jag tycker det är kul säger Josefin Karlsson.

Poetry slam är en tävling i poesi där poeten poängsätts av fem jurygrupper som väljs ur publiken. Tävlingen pågår under tre dagar med grundomgångar för alla poeter innan det blir en avslutande finalduell.

Poesiduell

Vid helgens duell mötte Josefin Karlsson Agnes Török från Stockholm.

– Förra året var det mer nervöst när jag gick upp på scenen, även i år var det en läskig känsla, men kanske är det också därför som det är roligt och utmanande, säger Josefin Karlsson.

”Jag gillar ord och språk”

Nervositeten hindrade i alla fall inte Josefin Karlsson från att vinna med 28,5 poäng av 30 möjliga.

Josefin Karlsson, som i dag är 28 år, ville bli författare när hon var barn. Hon läser till socialpedagog och jobbar extra på en gymnasieskola.

– Jag skriver inte så mycket medvetet och planerat, utan mer när andan faller på. Jag gillar ord och språk och när jag kommer på någonting så sätter jag mig och skriver ner det, säger Josefin Karlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.