Elisabeth Rosenbrand är en av arrangörerna bakom ”Musikens Makt”.

Årets ”Musikens makt” kan bli den sista

Uppdaterad
Publicerad

Till helgen arrangeras den åttonde upplagan av ”Musikens makt” i Luleå, och framtiden är oviss.

På fredag startar ”Musikens makt”, och just nu pågår förberedelserna för fullt på Gültzaudden strax utanför Luleås centrum.

– Vi kör ganska mycket på den feministiska mötesplatsen vi skapat. Det blir flera programpunkter där för dom som är intresserade av feminism och jämställdhet, berättar Elisabeth Rosenbrand, en av arrangörerna.

Musikens Makt i Luleå

Vill ha blandad målgrupp

Största dragplåster är nog Ebbot Lundberg i ett i övrigt blandat artistuppbåd. Luleå kommun har framfört kritik att festivalen egentligen ska vända sig till en ung publik:

– Vi vill ju ha en blandad målgrupp, det har varit målet ända från början. Det blir ett lugnare område och en bättre stämmning, förklarar Elisabeth Rosenbrand som menar att dom är överens om den saken med polis och socialtjänst efter att ha diskuterat säkerheten kring festivalen.

Oklar framtid

Det kan rent av vara den sista upplagan av ”Musikens makt” eftersom Luleå kommun gett kulturförvaltningen i uppdrag att utreda om festivalen måste upphandlas och hur målgruppen egentligen ska se ut framöver:

– Det är ju oklart hur det blir. Utredningen är klar i höst, då får vi se vad dom kommer fram till helt enkelt, avslutar Elisabets Rosenbrand som är en av arrangörerna till ”Musikens makt”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Musikens Makt i Luleå

Mer i ämnet