Elisabeth Rosenbrand, festivalarrangör Musikens makt. Foto: SVT

Arrangörerna vill flytta Musikens makt

Uppdaterad
Publicerad

Ikväll invigdes den nionde upplaga av Musikens makt – och nu ställer arrangörerna krav på få flytta festivalen för att fortsätta.

Bland årets artister på Musikens makt i Luleå finns beatrice Eli, Familjen, Lamix, Sara Klang och Stina Wolter.

Festivalen var nedläggningshotad i höstas då politikerna då ville upphandla den – men sen ändrade sig. Nu är det festivalarrangörerna själva som ställer krav för att fortsätta arrangera.

– Jag kan inte svara på om vi finns nästa år. Vi har sagt att vi inte vill göra det på den här helgen något fler år eftersom den är så dålig vädermässigt. Vi vill gärna ligga två veckor innan, den första augusti, så är det fortfarande mörkt och mysigt, men betydligt varmare, Elisabeth Rosenbrand, festivalarrangör.

Kan tidigareläggas

Enligt kulturnämndens ordförande Omar Jakobsson finns det nu en öppning för att tidigarelägga festivalen eftersom förvaltningen har fått ett uppdrag att se över evenemangen under året, men i så fall först om två år.

– Jag tror att det finns en stor risk att, speciellt unga kvinnor, som inte ser Luleå som en plats för dem. Vi är något som tilltalar den målgruppen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.