Stort intresse för att rädda Asplöven

Uppdaterad
Publicerad

Asplöven behöver 1 miljon kronor för att ha råd med kvalspelet. Och nu mobiliserar sig privatpersoner och företag för att hjälpa till.

Hockeyklubben Asplöven är inte bara i sportslig kris utan också ekonomisk. Klubben behöver en miljon kronor för att täcka kostnaderna för det kvalspel man tvingas till – om man skall hålla sig kvar i allsvenskan och man vänder sig till både sponsorer och supportrar.

– Det här var sista utvägen för oss, ett kvalspel kostar drygt 1 miljon och vi har inte de pengarna, säger Asplövens tränare Per Kenttä.

Men redan efter en dag hade klubben fått in nästan 123 000 kronor från olika privatpersoner och företag. Ett gensvar som Per Kenttä är tacksam över.

– Det är otroligt roligt! Vi har fått in summor från 1 krona till över 20 000. Det är mycket kvar men jag tror på en lösning.

Kvalspelet inleds den 10 mars.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.