Foto: SVT

Besvikelse över flyttat nyårsfirande

Uppdaterad
Publicerad

Det traditionella nyårsfirandet i Luleå med fyrverkerier flyttas.

Det är Södra Hamnplan som blir den nya platsen för nyårsfirande i Luleå. Det traditionella nyårsfyrberkeriet får alltså en ny avfyrningsplats på isen nedanför Södra Hamnplan. Nyårstalare blir Maritha Meetz, kommunfullmäktiges ordförande.

Många besvikna

På Luleå kommun menar man att Södra hamnplan är avsedd för större evenemang i Luleå. Ytan rymmer stor publik och kommunen behöver inte stänga av genomfartsleder för biltrafik. Därför flyttas nyårsfirande dit.

Beslutet har dock väckt en hel del besvikelse. På Luleå Kommuns Facebook-sida skriver blivande nyårsfirare bland annat:

”Va?? Nej vad tråkigt!”

”Får indikationer från besvikna hemvändare som bokat upp kvällen på diverse restauranger och barer i närheten – för att få utsikt över Norra hamn”

”Nej, vad tråkigt. varför är det flyttat och varför komma med den informationen så sent? Fortsätt med norra hamn, mycket bättre!”

”Nämen så tråkigt! Norra hamnen är bästa platsen!”

”Minst lika bra som tidigare år”

SVT Nyheter Norrbotten har sökt någon ansvarig på Stadsbyggnadskontoret utan att få svar. Men på facebooksidan svarar kommunen:

”Vad tråkigt att några av er känner sig besvikna, men vi hoppas och tror att det kommer att bli minst lika bra som tidigare år och att vi får se fantastiska fyrverkerier som syns över stora delar av centrum.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.