Boden Handboll sparkar tränaren

Uppdaterad
Publicerad

Boden Handboll sparkar tränaren Mats Kardell. ”Omedelbara åtgärder är nödvändiga”, skriver klubben.

Boden Handboll debuterade den här säsongen i högsta serien, SHE. Men efter 14 spelade omgångar ligger laget sist – och nu har klubben tagit beslutet att avsluta samarbetet med tränaren Mats Kardell.

”Vi är i ett prekärt tabelläge, omedelbara åtgärder är nödvändiga. Mats har gjort ett bra engagerat jobb med laget, men dagens situation kräver en förändring”. Det skriver föreningen i ett pressmeddelande.

”Vi kanske inte var beredda”

Jalle Svanberg, ordförande i Boden Handboll IF, berättar om klubbens tuffa läge.

– När vi tog målsättningen om elitserien var målet att vi skulle gå upp om tre år, så egentligen kan man väl säga att vi kanske gick upp ett år för tidigt. Vi var kanske inte riktigt beredda, men nu måste vi göra allt det vi kan för att bli kvar.

Tillfällig lösning

– Några spelare finns inte att tillgå på markanden som kan tillföra det vi tror vi behöver. Och då för att få till en riktig vändning så bryter vi samarbetet med Mats och kommer att köra med den kompetens vi har fram till att vi hittat en mer permanent lösning, säger Svanberg.

Vad innebär det?

– Ja, vi har vår assisterande tränare Kenneth Harlin som får ta ett steg fram, vi har vår målvaktstränare Marcus Björnfot som får göra likadant och vår sportchef Mikael Carlsson får ta en mer aktiv roll runt coachningen av laget. Samtidigt som vi jobbar febrilt i både Sverige och Europa med att hitta en tränare.

Klubben avslutar därmed samarbetet med Kardell med omedelbar verkan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.