Foto: SVT (arkiv)

Bodensaren om nya jobbet i Sabaton

Uppdaterad
Publicerad

I helgen presenterades gitarristen Tommy Johansson från Boden som ny medlem i metalbandet Sabaton.

Det var i juli som gitarristen Thorbjörn Englund, med ett förflutet i Raubtier från Haparanda, meddelade att han väljer att lämna Sabaton. I samma veva fick bodengitarristen Thommy Johansson ett telefonsamtal.

– Jag har känt dem ett tag och de har sett mig lira. De hörde av sig och frågade om jag ville haka på. Det är lite svårt att tacka ja till att bli ny medlem hursomhelst, men de bjöd ner mig på turné en vecka. Sedan pratade de ihop sig och ringde upp och sa att platsen är min om jag ville ha den, och då hade jag redan bestämt mig, säger Tommy Johansson.

”Väldigt kul”

Sabaton är ett av Sveriges mest framgångsrika band inom metalgenren och har fans i hela världen. Tommys roll som ny gitarrist hölls hemlig till i lördags kväll då han presenterades på bandets spelning i Falun.

– Det känns ju skitstort, men samtidigt känns det väldigt lugnt i och med att jag lärt känna killarna väldigt väl. För mig är de polare och inte musiker i Sabaton. Det var mest när man gick ut på scenen, då fattade man att det var 6.000 pers som var där ute och skrek. Klart det känns stort, det är väldigt kul.

Världsturné

När vi når honom håller han på att packa ihop i lägenheten i Boden. Nästa adress blir Sabatons turnébuss. Bandet inleder sin världsturné i Polen den 28 Augusti, sedan bär det av till bland annat USA, Brasilien och Ryssland under de kommande månaderna.

– Det kommer att vara en helt magisk känsla, jag vet att jag kommer att älska det. Jag har stått inför stora publiker förut, men kanske inte riktigt 20.000 som alla skriker och är där för att se en spela. Det är en känsla jag ser fram emot, säger Tommy Johansson.

Sabatons turné når Sverige till våren, och bandet spelar i Luleå den 1 april.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.