Britta Flinkfeldt är bekymrad över att politiker hoppar av arbetet med en ny storregion.

”Det är barnsligt att hoppa av”

Uppdaterad
Publicerad

Inte heller Moderaterna i Norrbotten kommer att delta i de arbetsgrupper som förbereder de nya regionerna.

Under landstingsfullmäktige förra veckan sa Moderaternas oppositionsråd, Mattias Karlsson, så här om varför man säger nej.

– Vi ser det som helt omöjligt att sätta igång ett arbete när vi inte ens vet om regeringen kommer att lägga ett sånt förslag.  Av den anledningen är det onödigt att kasta alla dom här miljonerna av skattemedel i sjön.

Storregion

Norrbottens Sjukvårdsparti har i ett tidigt skede gått ut och sagt att de är emot en storregion och att partiet vill ha en folkomröstning i frågan.

Avhoppen bekymrar

Britta Flinkfeldt (S), kommunalråd i Arjeplog, och ordförande i Kommunförbundet Norrbotten, vill se en storregion Norrland och menar att de små kommunerna tjänar på det.

Att flera politiker i protest lämnar arbetet med en storregion i Norrland (se separat artikel) bekymrar henne.

– Jag tycker att det är barnsligt att agera så. Jag har full förståelse för att det finns olika åsikter i frågan men som politiker har vi betalt för att vara med och diskutera och påverka förslagen och inte bara vända frågan ryggen. Det här är det första försöket att titta på en ny regionindelning sedan Axel Oxenstiernas dagar, så då borde man delta, säger Britta Flinkfeldt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Storregion

Mer i ämnet