Foto: TT

Döms till fängelse för grova våldsbrott

Uppdaterad
Publicerad

Idag föll domen i Luleå tingsrätt för fyra män från östra Norrbotten som varit misstänkta för en härva av grova våldsbrott eller att ha varit inblandade i brotten. Alla männen döms till fängelsestraff.

En 21-årig man från Kalix döms till 1 år och 6 månader i fängelse för försök till grov utpressning, grov olovlig körning, rattfylleri samt ringa narkotikabrott. Mannen stod också åtalad för människorov men rätten friade honom från det åtalat.

En 32-årig man från Haparanda döms till fängelse i 2 år och 6 månader för grovt olaga hot, försök till grov utpressning samt försvårande av skattekontroll

Människorov och våldtäkt i Norrbotten

En 43-årig man också han från Haparanda döms till 1 år i fängelse för misshandel, grovt rattfylleri, grov olovlig körning samt grovt olaga hot.

Den fjärde mannen som är 33 år och från Kalix döms till fängelse i 2 år för misshandel, grovt olaga hot och försök till grov utpressning.

Bakgrunden till domen är bland annat att tre av männen trängt sig in till en man i Kalix och där de hotat och misshandlat honom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Människorov och våldtäkt i Norrbotten

Mer i ämnet