Elithockey för en kväll i Malmberget

Uppdaterad
Publicerad

Den gamla ishallen i Malmberget ska rivas och ersättas av en modern arena inom några år. Men nu lever den upp för en kväll när Luleå MSSK tar emot Djurgården i Svenska damhockeyligan.

Luleå MMSK:s lag anlände till Malmberget tidigt på fredagsförmiddagen för att kolla in spelplatsen och känna in atmosfären. Den visade sig vara lika isande kallt inne i hallen som ute.

En som kände sig hemma var tränaren Fredrik Glader som har haft den här hallen som sin hemmaplan under sin uppväxt.

– Det här är en av Sveriges absolut bästa isar. Det blir snabbt spel och det är bara fördelar för oss. Men det är också atmosfären, det är som den gamla känslan när man var liten, säger han.

Backstjärnan Emma Eliasson hade inget emot att byta arenapalats mot en ouppvärmd islada från 1965.

– Det kommer kännas som att man är med tjejerna i helt fel miljö, man får inte ihop någon verklighet. Det kommer att bli speciellt, men roligt, säger hon.

Luleå MMSK bjuder upp Djurgården till dubbla toppmöten i damhockeyligan, i Malmberget på fredagskvällen och i Kiruna på söndag.

Frågan är hur herrarna i föreningen skulle ha reagerat. Skulle Luleå Hockeys SHL-proffs ha accepterat arbetsmiljön.

– Det är ingenting vi tänker på utan vi gör det för en god sak. Framför allt ska det bli kul att visa tjejerna var jag kommer ifrån, säger Emma Eliasson från Kiruna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.