Dialects nuvarande ägare hävdar att de blev lurade att köpa bolaget – där hela vinsten kom från en aggressiv telefonförsäljning som bröt mot branschens regler. Foto: SVT

Fakturabedragare dömda

Uppdaterad
Publicerad

Efter ett omfattande utredningsarbete som pågått under lång tid på bedrägerisektionen i Malmö föll slutligen domen i det stora bluffmålet.

Fler än 2000 småföretagare runt om i landet har drabbats av fakturabedragarna. Sammanlagt har de drabbade lurats att betalat 10,5 miljoner kronor för de påstådda tjänsterna.

De drabbade har blivit uppringda av telefonförsäljare som lurat dem att betala för falska tjänster, vilka telefonförsäljarna påstått att de haft sedan tidigare.

De tre huvudmännen döms för grovt bedrägeri till fängelse i mellan ett och ett halvt år och ett år och tio månader. Tolv av de 17 telefonförsäljarna döms till villkorlig dom för bedrägeri. Övriga fem säljare har frikänts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.