Foto: TT

Färja avstängd efter dödsolycka

Uppdaterad
Publicerad

Efter vatterskoterolyckan på Kalixälven då en man avled efter att ha kört in i en vajer i anslutning till färjeläget i Rödupp ställer Trafikverket in samtliga turer.

Trafikanterna kommer istället att få köra runt älven. Olyckan inträffade vid femtiden på tisdagseftermiddagen. Det är fortfarande oklart hur olyckan inträffade. Vattenskotern är tagen i beslag för teknisk undersökning.

Färjan på Röduppleden, Trafikverkets nordligaste färjeled, dras framåt med hjälp av en kraftig vajer som löper i luften. Vajern sträcks när färjan åker över älven.

Det finns ingen prognos för hur länge färjan kommer att vara avstängd, då Trafikverket själva vill utreda och se om de har bidragit till dödsolyckan.

–  Vi vill titta på om det har hänt något med färjan och vajern och om vi kan ha en bidragande orsak. Vi vill också visa på att vi tar detta på största allvar, säger Anders Werner, Trafikverkets rederichef.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.