Finansministern öppnar för självkritik

Uppdaterad
Publicerad

Finansminister Magdalena Andersson (S) besökte länet, bland annat Luleå och Facebooks serverhallar

Finansministern inleder sitt besök i Norrbotten med beröm, beröm och beröm.

–Det är så roligt att vara här. Det var så vackert då vi landade med planet, ljuset och sen när vi åkte över Bergnäsbron. Men förutom det är detta ett län som ger sköna skatteintäkter och vi ser stor framtidspotential här, säger hon.

Serverhallar i Norrbotten

Magdalena Andersson är i första hand på besök i Norrbotten för att inviga en ny serverhall i Boden och för att prata infrastrukturfrågor, men passade på att besöka Luleå och Facebooks serverhallar på Porsön.

Vår reporter Erica Larsson träffade henne.

Tycker du verkligen att det är rimligt att ett jätteföretag som facebook fick 103 miljoner i statligt stöd för att bygga sina serverhallar samtidigt som de redovisade en nettovinst på nästan 6 miljarder  i Juli i år?

– Nej det är klart att det alltid går att diskutera. Det där beslutades ju när moderaterna hade makten men vi var inte särskilt kritiska till det, säger Finansministern Magdalena Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Serverhallar i Norrbotten

Mer i ämnet